BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

BÜYÜKŞEHİR 12.03.2021 - 19:17, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi. Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Büyük Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tüm imkânlarını seferber ederek Kurtuluş Savaşı'nda galip gelen milletimizin kahramanlığı ve vatan sevgisi, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un edebi mısralarında en güçlü şekilde hayat bulmuştur. Kurtuluş Savaşı'nın en zor günlerinde yazılan İstiklal Marşı, dünyadaki tek gazi meclis olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 12 Mart 1921 tarihinde okunmuş ve oy birliği ile kabul edilmiştir. Milli Mücadele ruhunu en güzel şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, aynı zamanda ay yıldızlı al bayrağımızda bütünleşen şanlı bir destandır. İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Milli Mücadelenin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinin değerli üyelerini, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Kadir ALBAYRAK Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi.

Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Büyük Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tüm imkânlarını seferber ederek Kurtuluş Savaşı'nda galip gelen milletimizin kahramanlığı ve vatan sevgisi, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un edebi mısralarında en güçlü şekilde hayat bulmuştur.

Kurtuluş Savaşı'nın en zor günlerinde yazılan İstiklal Marşı, dünyadaki tek gazi meclis olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 12 Mart 1921 tarihinde okunmuş ve oy birliği ile kabul edilmiştir.

Milli Mücadele ruhunu en güzel şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, aynı zamanda ay yıldızlı al bayrağımızda bütünleşen şanlı bir destandır.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Milli Mücadelenin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinin değerli üyelerini, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.