BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN II. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI

BÜYÜKŞEHİR 01.04.2021 - 13:22, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN II. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, II. İnönü Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
Şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşımızın önemli bir safhası olan II. İnönü Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Yurdumuzu elimizden almak isteyen emperyalist güçlere karşı, "Ya istiklâl, ya ölüm" anlayışıyla istiklâl uğrunda birleşen milletimiz, çağının modern silahlarıyla donatılmış düşman ordularını yenilgiye uğratmıştır. Yunan ordusunun ilerleyişinin durdurulduğu II. İnönü Muharebesi, Türk milletinin Milli Mücadele dönemindeki şanlı zaferlerinden biridir. İkinci İnönü Muharebesi'nin 1 Nisan 1921 tarihinde zaferle sonuçlanmasının ardından Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'ya hitaben telgraf gönderen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk kutlama mesajında, "Siz orada yalnız düşmanı değil milletin makûs talihini de yendiniz. İstila altındaki topraklarımızla beraber bütün vatan, bugün en ücra köşelerine kadar zaferinizi kutluyor" ifadelerine yer vererek kazanılan zaferin ne denli önemli olduğuna vurgu yapmıştır. II. İnönü Muharebesinin kazanılmasıyla Sevr Antlaşması'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kabul ettirilmesine yönelik dayatmalara en güzel cevap verilmiş, halkımızın düzenli orduya olan güveni artmış ve Milli Hükümetimizin uluslararası diplomaside eli güçlenmiştir. Her köşesi bir cennet parçası olan güzel vatanımızda Cumhuriyet nesilleri olarak elde etmiş olduğumuz tüm kazanımları, atalarımızın elde etmiş oldukları şanlı zaferlere borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, II. İnönü Muharebesi'nin 100. yıl dönümünü kutluyor, Milli Mücadelenin Büyük Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Kadir ALBAYRAK Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, II. İnönü Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşımızın önemli bir safhası olan II. İnönü Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Yurdumuzu elimizden almak isteyen emperyalist güçlere karşı, "Ya istiklâl, ya ölüm" anlayışıyla istiklâl uğrunda birleşen milletimiz, çağının modern silahlarıyla donatılmış düşman ordularını yenilgiye uğratmıştır. Yunan ordusunun ilerleyişinin durdurulduğu II. İnönü Muharebesi, Türk milletinin Milli Mücadele dönemindeki şanlı zaferlerinden biridir.

İkinci İnönü Muharebesi'nin 1 Nisan 1921 tarihinde zaferle sonuçlanmasının ardından Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa'ya hitaben telgraf gönderen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk kutlama mesajında, "Siz orada yalnız düşmanı değil milletin makûs talihini de yendiniz. İstila altındaki topraklarımızla beraber bütün vatan, bugün en ücra köşelerine kadar zaferinizi kutluyor" ifadelerine yer vererek kazanılan zaferin ne denli önemli olduğuna vurgu yapmıştır. II. İnönü Muharebesinin kazanılmasıyla Sevr Antlaşması'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kabul ettirilmesine yönelik dayatmalara en güzel cevap verilmiş, halkımızın düzenli orduya olan güveni artmış ve Milli Hükümetimizin uluslararası diplomaside eli güçlenmiştir.

Her köşesi bir cennet parçası olan güzel vatanımızda Cumhuriyet nesilleri olarak elde etmiş olduğumuz tüm kazanımları, atalarımızın elde etmiş oldukları şanlı zaferlere borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle, II. İnönü Muharebesi'nin 100. yıl dönümünü kutluyor, Milli Mücadelenin Büyük Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.