Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü yeniden açılıyor

KÜLTÜR 25.08.2021 - 18:38, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü yeniden açılıyor

Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü yeniden açılıyor Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ön kayıt başvuruları sürerken, yeni bir müjdeyle daha gündeme geldi. Birkaç yıldır öğrenci alınmayan Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü bu yıl yeniden açılacak. Üstelik tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı tiyatro üstadı bir ismin önderliğinde… TİYATRO BÖLÜMÜNDE ÜNLÜ İSİMLE YENİDEN DERS BAŞI Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı, hâlihazırda şan ve çalgı eğitimini kapsayan Müzik Bölümü, Türk halk dansları ve bale eğitimlerini içeren Dans Bölümü ile çalgı yapım ve onarım eğitiminin verildiği Müzik Teknolojileri Bölümü ile eğitim hayatını sürdürüyor. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ise önceki yıllarda olduğu gibi, geleneksel Türk tiyatrosu ile klasik ve çağdaş tiyatro eğitimlerinin yer alacağı Tiyatro Bölümüne yeniden öğrenci alınacağı açıklandı. Bölümün başına da Türk Tiyatrosunun son yıllarda yetiştirdiği usta oyuncu ve yönetmenlerden biri olan Ahmet Yenilmez getirildi. İKİ FARKLI YAŞ GRUBUNDA EĞİTİM VERİLECEK Yıllarını tiyatroya vermiş, çok sayıda sinema filmi ve televizyon dizisinde rol almış usta oyuncu Ahmet Yenilmez’e kendisi gibi önemli tiyatro insanları Şahin Ergüney ve Şirin Ergüven Hamşioğlu eşlik edecek. Alınan bilgilere göre, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne 13-18 yaş arası 1. Grup, 18 yaş ve üzeri 2. Grup olmak üzere iki farklı kategoride öğrenci seçimi yapılacak. KAYITLAR BELEDİYENİN İNTERNET SİTESİNDEN YAPILACAK Tiyatro Bölümü için ön kayıt başvuruları Süleymanpaşa Belediyesi resmi internet sitesi olan www.suleymanpasa.bel.tr adresi üzerinden başvuru formu doldurularak yapılabilecek. Başvurular için son tarihin 1 Ekim 2021 Cuma günü olduğu, giriş sınavlarının da 2-3 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.

Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü yeniden açılıyor

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ön kayıt başvuruları sürerken, yeni bir müjdeyle daha gündeme geldi. Birkaç yıldır öğrenci alınmayan Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü bu yıl yeniden açılacak. Üstelik tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı tiyatro üstadı bir ismin önderliğinde…

TİYATRO BÖLÜMÜNDE ÜNLÜ İSİMLE YENİDEN DERS BAŞI

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı, hâlihazırda şan ve çalgı eğitimini kapsayan Müzik Bölümü, Türk halk dansları ve bale eğitimlerini içeren Dans Bölümü ile çalgı yapım ve onarım eğitiminin verildiği Müzik Teknolojileri Bölümü ile eğitim hayatını sürdürüyor. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ise önceki yıllarda olduğu gibi, geleneksel Türk tiyatrosu ile klasik ve çağdaş tiyatro eğitimlerinin yer alacağı Tiyatro Bölümüne yeniden öğrenci alınacağı açıklandı. Bölümün başına da Türk Tiyatrosunun son yıllarda yetiştirdiği usta oyuncu ve yönetmenlerden biri olan Ahmet Yenilmez getirildi.

İKİ FARKLI YAŞ GRUBUNDA EĞİTİM VERİLECEK

Yıllarını tiyatroya vermiş, çok sayıda sinema filmi ve televizyon dizisinde rol almış usta oyuncu Ahmet Yenilmez’e kendisi gibi önemli tiyatro insanları Şahin Ergüney ve Şirin Ergüven Hamşioğlu eşlik edecek. Alınan bilgilere göre, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne 13-18 yaş arası 1. Grup, 18 yaş ve üzeri 2. Grup olmak üzere iki farklı kategoride öğrenci seçimi yapılacak.

KAYITLAR BELEDİYENİN İNTERNET SİTESİNDEN YAPILACAK

Tiyatro Bölümü için ön kayıt başvuruları Süleymanpaşa Belediyesi resmi internet sitesi olan www.suleymanpasa.bel.tr adresi üzerinden başvuru formu doldurularak yapılabilecek. Başvurular için son tarihin 1 Ekim 2021 Cuma günü olduğu, giriş sınavlarının da 2-3 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.