BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR 12.03.2021 - 19:19, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehrin kültür envanterini zenginleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Şarköy ilçesinde sürdürülen restorasyon çalışmalarında tarihi yapılar yeniden hayat buluyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy ilçesi Uçmakdere mahallesinde bulunan Taş Bina'nın denetim komisyonunca iş yeri teslimi yapıldı, binanın restorasyon işine başlanılmıştır. Güzelköy mahallesinde bulunan tarihi cami, çeşme ve hamamın ise restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Çorlu ilçesinde bulunan Tarihi Çukur Çeşme'nin restorasyonu tamamlanarak hizmete sunuldu. TARİHİ GÜZELKÖY CAMİ, TRAKYA'NIN FETİH DÖNEMİNDEN İZLER TAŞIYOR Güzelköy Cami'sinin ilk inşa tarihi ile ilgili kesin bilgi bulunmamakla birlikte 14. yy'da Osmanlı'nın Trakya'daki fetih dönemine dayandığı düşünülmektedir. Bölgede farklı dönemlerde gerçekleşen depremlerde, özellikle de 1912 depreminden sonra Cami yapısının tamamına yakınının yok olduğu ve köylüler tarafından yeniden inşa edildiği biliniyor. Cami genelinde yalnızca minare kaide, yapının en eski tarihine ait bilgi veriyor. BAŞKAN ALBAYRAK: "TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ" Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'ın medeniyetler şehri olduğunun bilinci ile hareket ediyor, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile kültürel ve tarihi değerlerimizi şehrimize kazandırarak gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğe yürüyemez, geçmiş ve gelecek birlikte yürüyecek prensibinden yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehrin kültür envanterini zenginleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Şarköy ilçesinde sürdürülen restorasyon çalışmalarında tarihi yapılar yeniden hayat buluyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy ilçesi Uçmakdere mahallesinde bulunan Taş Bina'nın denetim komisyonunca iş yeri teslimi yapıldı, binanın restorasyon işine başlanılmıştır. Güzelköy mahallesinde bulunan tarihi cami, çeşme ve hamamın ise restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Çorlu ilçesinde bulunan Tarihi Çukur Çeşme'nin restorasyonu tamamlanarak hizmete sunuldu.

TARİHİ GÜZELKÖY CAMİ, TRAKYA'NIN FETİH DÖNEMİNDEN İZLER TAŞIYOR

Güzelköy Cami'sinin ilk inşa tarihi ile ilgili kesin bilgi bulunmamakla birlikte 14. yy'da Osmanlı'nın Trakya'daki fetih dönemine dayandığı düşünülmektedir. Bölgede farklı dönemlerde gerçekleşen depremlerde, özellikle de 1912 depreminden sonra Cami yapısının tamamına yakınının yok olduğu ve köylüler tarafından yeniden inşa edildiği biliniyor. Cami genelinde yalnızca minare kaide, yapının en eski tarihine ait bilgi veriyor.

BAŞKAN ALBAYRAK: "TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ"

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'ın medeniyetler şehri olduğunun bilinci ile hareket ediyor, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile kültürel ve tarihi değerlerimizi şehrimize kazandırarak gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğe yürüyemez, geçmiş ve gelecek birlikte yürüyecek prensibinden yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.