CHP'DEN MESTAN ÖZCAN'A TEPKİ

SİYASET 24.01.2022 - 19:26, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

CHP'DEN MESTAN ÖZCAN'A TEPKİ

CHP’DEN ÖZCAN’A TEPKİ CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Saygın, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulunmasını eleştirdi. CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Saygın yaptığı açıklamada, “Bugün AKP Tekirdağ İl Teşkilatı, gazeteci ve sunucu Sedef KABAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu. Sonrasında da basın açıklaması yaparak, bir kez daha AKP zihniyetinin halktan, halkın sorunlarından kopmuş olduğu gerçeğini gözlerimizin önüne serdi. Atasözleri; geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek, ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözlerinin çoğunda sözcükler kendi anlamlarında kullanılmaz. Tümceler kurulurken genelde konular somutlaştırılır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte, “tek adam” yönetimine evrilen iktidarın, “tek sesli medya” yaratma planının, baskı yoluyla 2022 yılında da ivme kazanarak devam edeceği anlaşılıyor. “Cumhurbaşkanına hakaret suçu”, ülkemizde yoğunlukla ifade özgürlüğünün kısıtlanması için bir araç olarak kullanılmakta, bu kapsamda yapılan soruşturmalar, gözaltı işlemleri ve tutuklamalar, evrensel hukuk prensipleriyle çelişmekte ve kamuoyu üzerinde bir baskı yaratma vazifesi görmekte, gözdağı niteliği taşımaktadır. Acaba bugün basın açıklaması için çağırdıkları gazetecilerin kaçı meslektaşının ifade özgürlüğünün kısıtlanmasından rahatsızdır? Bugün Sedef Kabaş'a olanın yarın onlara da olabileceğinin bilinci ile kaçı fikrini söyleyememiştir? Usta Gazeteci Uğur Mumcu'yu andığımız bu günde, yapılan bu basın açıklaması ile AKP CEO’su kime hangi mesajı vermek istemiştir? Katıldığı bir televizyon kanalındaki canlı yayında, kullandığı atasözü nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret ettiği iddiasıyla, gece saat 02:00'da gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş’ın, terör örgütü üyesi gibi muamele görmesi ve tutuklanması, ülkemizde yaratılmak istenen korku imparatorluğunun, yandaş medya yoluyla insanlarımıza servis edilmesidir. Bu talimatı veren siyasilere sesleniyoruz; Unutmayın Kalem Kılıçtan Keskindir. Yapılan her adaletsiz harekete, Yüce Milletimizce sandıkta gerekli cevap verilecektir” dedi.                    
CHP’DEN ÖZCAN’A TEPKİ
CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Saygın, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulunmasını eleştirdi.
CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Saygın yaptığı açıklamada, “Bugün AKP Tekirdağ İl Teşkilatı, gazeteci ve sunucu Sedef KABAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu. Sonrasında da basın açıklaması yaparak, bir kez daha AKP zihniyetinin halktan, halkın sorunlarından kopmuş olduğu gerçeğini gözlerimizin önüne serdi.
Atasözleri; geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek, ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözlerinin çoğunda sözcükler kendi anlamlarında kullanılmaz. Tümceler kurulurken genelde konular somutlaştırılır.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte, “tek adam” yönetimine evrilen iktidarın, “tek sesli medya” yaratma planının, baskı yoluyla 2022 yılında da ivme kazanarak devam edeceği anlaşılıyor.
“Cumhurbaşkanına hakaret suçu”, ülkemizde yoğunlukla ifade özgürlüğünün kısıtlanması için bir araç olarak kullanılmakta, bu kapsamda yapılan soruşturmalar, gözaltı işlemleri ve tutuklamalar, evrensel hukuk prensipleriyle çelişmekte ve kamuoyu üzerinde bir baskı yaratma vazifesi görmekte, gözdağı niteliği taşımaktadır.
Acaba bugün basın açıklaması için çağırdıkları gazetecilerin kaçı meslektaşının ifade özgürlüğünün kısıtlanmasından rahatsızdır? Bugün Sedef Kabaş'a olanın yarın onlara da olabileceğinin bilinci ile kaçı fikrini söyleyememiştir?
Usta Gazeteci Uğur Mumcu'yu andığımız bu günde, yapılan bu basın açıklaması ile AKP CEO’su kime hangi mesajı vermek istemiştir?
Katıldığı bir televizyon kanalındaki canlı yayında, kullandığı atasözü nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret ettiği iddiasıyla, gece saat 02:00'da gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş’ın, terör örgütü üyesi gibi muamele görmesi ve tutuklanması, ülkemizde yaratılmak istenen korku imparatorluğunun, yandaş medya yoluyla insanlarımıza servis edilmesidir. Bu talimatı veren siyasilere sesleniyoruz; Unutmayın Kalem Kılıçtan Keskindir. Yapılan her adaletsiz harekete, Yüce Milletimizce sandıkta gerekli cevap verilecektir” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.