Kiralardaki fahiş artışlar mal sahiplerinin ahlakını bozdu!

YAŞAM 19.09.2021 - 11:02, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Kiralardaki fahiş artışlar mal sahiplerinin ahlakını bozdu!

Vatandaşlardan komisyon almak içim emlakçı numarası yapıyorlar
on dönemde fırlayan kiralar bazı mal sahiplerinin de ahlakını kötü anlamda etkiledi. Emlakçıymış gibi kendi evini kiraya vermeye ve buradan da en az bir kira tutarında komisyon talep etmeye başlayan mal sahiplerinin kiracılardan mümkün olduğunca para koparmaya çalıştıkları öğrenilirken, bu durum ev arayan çok sayıda vatandaşın da büyük tepkisini topluyor.   Emlak piyasasında yaşanan fahiş artışlar, ahlak erozyonunu da beraberinde getirdi. Kimi ev sahipleri ve emlakçılar acımasız, kuralsız davranırken; kiralık ev arayan vatandaş âdeta mağduriyet yaşıyor. "YETKİ BELGESİ OLMAYAN KİŞİ EMLAKÇI DEĞİLDİR" Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin, yaptığı açıklamada vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Çok sayıda sahte emlak danışmanı olduğunu belirten Yetkin "Mal sahiplerinin bile emlakçıymış gibi kendi evini kiraya verdiğini ve buradan komisyon istediğini duyduk. Alıcı, satıcı, kiraya veren, kiracı tüm vatandaşlarımız mutlak suretle Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almış emlak danışmalarımızla alışveriş yapmalı. Vatandaşlarımız, yetki belgesini sormalı. Yetki belgesi olmayan kişi emlakçı değildir" dedi.
Vatandaşlardan komisyon almak içim emlakçı numarası yapıyorlar

on dönemde fırlayan kiralar bazı mal sahiplerinin de ahlakını kötü anlamda etkiledi. Emlakçıymış gibi kendi evini kiraya vermeye ve buradan da en az bir kira tutarında komisyon talep etmeye başlayan mal sahiplerinin kiracılardan mümkün olduğunca para koparmaya çalıştıkları öğrenilirken, bu durum ev arayan çok sayıda vatandaşın da büyük tepkisini topluyor.

 

Emlak piyasasında yaşanan fahiş artışlar, ahlak erozyonunu da beraberinde getirdi. Kimi ev sahipleri ve emlakçılar acımasız, kuralsız davranırken; kiralık ev arayan vatandaş âdeta mağduriyet yaşıyor.

"YETKİ BELGESİ OLMAYAN KİŞİ EMLAKÇI DEĞİLDİR"

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin, yaptığı açıklamada vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Çok sayıda sahte emlak danışmanı olduğunu belirten Yetkin "Mal sahiplerinin bile emlakçıymış gibi kendi evini kiraya verdiğini ve buradan komisyon istediğini duyduk. Alıcı, satıcı, kiraya veren, kiracı tüm vatandaşlarımız mutlak suretle Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almış emlak danışmalarımızla alışveriş yapmalı. Vatandaşlarımız, yetki belgesini sormalı. Yetki belgesi olmayan kişi emlakçı değildir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.