MERA İYİLEŞTİRME PROJESİ KAPSAMINDA MERA KONTROLLERİ BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR 29.04.2021 - 18:45, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

MERA İYİLEŞTİRME PROJESİ KAPSAMINDA MERA KONTROLLERİ BAŞLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yedi yıldır sürdürülen ve Türkiye'de bir belediye tarafından gerçekleştirilen en büyük mera ıslahı projesi olan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında 2021 yılında gübreleme işlemi yapılan meraların kontrolleri yapılmaya başlandı. Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Malkara ilçesine bağlı Hereke, Gönence ve Sağlamtaş mahallelerinde mera kontrolleri gerçekleştirildi. Yapılan kontroller sonucunda hayvan yetiştiricileri projenin faydalarının net bir şekilde görüldüğünü, bunun et ve süt olarak üretime mutlak suretle yansıyacağını ifade ettiler. Başkan Albayrak: "Üreticilerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz" Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projemiz kapsamında Şubat ayında 12 kırsal mahallemizde 100.000 kilogram 20*20*0 kompoze gübre uygulaması gerçekleştirdik. Projenin 113.105 dekar alanda uygulandığı ve dekar başına 150'şer kilogram ot verimliliği artışı meydana geldiği hususu göz önünde bulundurulduğunda 33.931 ton kaba yem elde edildiği değerlendirilmektedir. Proje kapsamında yer alan 126 mahallede Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız bünyesinde gerçekleştirilen eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri sonucunda besicilerimiz meraların verimli bir şekilde kullanılması konusunda bilinçlendirilmiş ve meralardaki verim artışının sürekli haline getirilmesine imkân sağlanmıştır. Projemizin uygulama alanının daha da genişletilmesi konusunda yeni talepler gelmeye devam etmektedir. Bu durum Mera İyileştirme ve Yönetimi projemizin ne denli başarılı olduğunun somut bir göstergesidir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin her zaman yanındayız ve bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi. 113 Bin Dekar Meranın Islahı Yapıldı Yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2015 yılında başlatılan proje ile toplamda, 113 bin dekar meranın ıslahı yapıldı. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılması hedefleniyor. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacak. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yedi yıldır sürdürülen ve Türkiye'de bir belediye tarafından gerçekleştirilen en büyük mera ıslahı projesi olan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında 2021 yılında gübreleme işlemi yapılan meraların kontrolleri yapılmaya başlandı.

Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Malkara ilçesine bağlı Hereke, Gönence ve Sağlamtaş mahallelerinde mera kontrolleri gerçekleştirildi. Yapılan kontroller sonucunda hayvan yetiştiricileri projenin faydalarının net bir şekilde görüldüğünü, bunun et ve süt olarak üretime mutlak suretle yansıyacağını ifade ettiler.

Başkan Albayrak: "Üreticilerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projemiz kapsamında Şubat ayında 12 kırsal mahallemizde 100.000 kilogram 20*20*0 kompoze gübre uygulaması gerçekleştirdik. Projenin 113.105 dekar alanda uygulandığı ve dekar başına 150'şer kilogram ot verimliliği artışı meydana geldiği hususu göz önünde bulundurulduğunda 33.931 ton kaba yem elde edildiği değerlendirilmektedir. Proje kapsamında yer alan 126 mahallede Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız bünyesinde gerçekleştirilen eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri sonucunda besicilerimiz meraların verimli bir şekilde kullanılması konusunda bilinçlendirilmiş ve meralardaki verim artışının sürekli haline getirilmesine imkân sağlanmıştır. Projemizin uygulama alanının daha da genişletilmesi konusunda yeni talepler gelmeye devam etmektedir. Bu durum Mera İyileştirme ve Yönetimi projemizin ne denli başarılı olduğunun somut bir göstergesidir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin her zaman yanındayız ve bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.

113 Bin Dekar Meranın Islahı Yapıldı

Yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2015 yılında başlatılan proje ile toplamda, 113 bin dekar meranın ıslahı yapıldı. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılması hedefleniyor. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.