MİNİBÜSÇÜLERDEN BÜYÜKŞEHİRE EYLEM

BÜYÜKŞEHİR 07.12.2021 - 18:59, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

MİNİBÜSÇÜLERDEN BÜYÜKŞEHİRE EYLEM

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde minibüs güzergahının değiştirilmesini protesto eden minibüsçüler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Minibüsçüler güzergahları eski haline döndürülene kadar araçlarını belediye önünden araçlarını kaldırmayacaklarını söyledi.   Ergene Marmarmaracık SS 21 Nolu Minibüs Kooperatifi üyesi 43 minibüsçü, Ergene Çorlu arasında güzerhaglarının UKOME kararı ile değiştirilerek çevre yoluna güzergah verilmesini protesto etmek için gece saat 24:00’da minübüsleri ile büyükşehir belediye binası önüne geldi. Burada bir basın açıklaması yapan SS 21 Nolu Minibüs Kooperatif Başkanı Ali Karahan, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu UKOME kararına karşı eylem yapıyoruz. Mahkeme kararına uymuyor, mahkeme kararımız olmasına rağmen UKOME kararı alıyor. Belediye başkanı diyor gidin mahkemeye verin, mahkemeyi kazanıyoruz geliyoruz tekrar UKOME kararı alıyorlar. Biz mahkemedende bıktık, belediyenin almış olduğu UKOME kararından da bıktık. Biz şuanda eylemimiz ya araçlarımız Sinop mahallesinden gidecek yada Cumhuriyet Bulvarından gidecek. Çevre yolundan araçlarımız gitmeyecek bunun mücadelesini veriyoruz. Bu işide sonlandırmasını istiyoruz Kadir Başkanımızdan talimat gelmediği sürece bu araçları buradan çekmiyoruz, araçları burada bırakıp gideceğiz” dedi. Minibüsçü Tekin Kaya, “Bizim zaten kazancımız yok, birde büyükşehire bağlı olduğumuz için, eğer Çorlu belediye başkanı bizi yönetiyorsa o zaman biz Çorlu’ya bağlanalım bizim burada ne işimiz var. Artı şuanda bizim kazancımız yok, şuanda otoban yolunda hiçbir tane dolmuş, hiçbir otobüs çalışması mantıklı mı? O zaman bize desin ki plakaları bize bırakın gidin” dedi. Minibüsçü Saadettin Özdemir, “Bu kararı aldıran Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un baskısından dolayı  bu kararı alıyorlar ve şuanda yolcularımızda mağdur, bizlerde mağduruz bu durum böyle devam edecekse biz bu toplu taşıma işini yapmamayı düşünüyoruz. Bugün bize bir cevap vermezlerse bugün bu araçları burada bırakıp gitmeyi düşünüyoruz. 43 araçlık bir kooperatifiz. Biz artık yıldık. Bu saatten sonra bugün çözüm bekliyoruz” dedi.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde minibüs güzergahının değiştirilmesini protesto eden minibüsçüler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Minibüsçüler güzergahları eski haline döndürülene kadar araçlarını belediye önünden araçlarını kaldırmayacaklarını söyledi.

 

Ergene Marmarmaracık SS 21 Nolu Minibüs Kooperatifi üyesi 43 minibüsçü, Ergene Çorlu arasında güzerhaglarının UKOME kararı ile değiştirilerek çevre yoluna güzergah verilmesini protesto etmek için gece saat 24:00’da minübüsleri ile büyükşehir belediye binası önüne geldi.

Burada bir basın açıklaması yapan SS 21 Nolu Minibüs Kooperatif Başkanı Ali Karahan, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu UKOME kararına karşı eylem yapıyoruz. Mahkeme kararına uymuyor, mahkeme kararımız olmasına rağmen UKOME kararı alıyor. Belediye başkanı diyor gidin mahkemeye verin, mahkemeyi kazanıyoruz geliyoruz tekrar UKOME kararı alıyorlar. Biz mahkemedende bıktık, belediyenin almış olduğu UKOME kararından da bıktık. Biz şuanda eylemimiz ya araçlarımız Sinop mahallesinden gidecek yada Cumhuriyet Bulvarından gidecek. Çevre yolundan araçlarımız gitmeyecek bunun mücadelesini veriyoruz. Bu işide sonlandırmasını istiyoruz Kadir Başkanımızdan talimat gelmediği sürece bu araçları buradan çekmiyoruz, araçları burada bırakıp gideceğiz” dedi.

Minibüsçü Tekin Kaya, “Bizim zaten kazancımız yok, birde büyükşehire bağlı olduğumuz için, eğer Çorlu belediye başkanı bizi yönetiyorsa o zaman biz Çorlu’ya bağlanalım bizim burada ne işimiz var. Artı şuanda bizim kazancımız yok, şuanda otoban yolunda hiçbir tane dolmuş, hiçbir otobüs çalışması mantıklı mı? O zaman bize desin ki plakaları bize bırakın gidin” dedi.

Minibüsçü Saadettin Özdemir, “Bu kararı aldıran Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un baskısından dolayı  bu kararı alıyorlar ve şuanda yolcularımızda mağdur, bizlerde mağduruz bu durum böyle devam edecekse biz bu toplu taşıma işini yapmamayı düşünüyoruz. Bugün bize bir cevap vermezlerse bugün bu araçları burada bırakıp gitmeyi düşünüyoruz. 43 araçlık bir kooperatifiz. Biz artık yıldık. Bu saatten sonra bugün çözüm bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.