ÖĞRENCİLER ETWİNNİNG PROJESİ İLE DOĞANIN KALBİNE DOKUNUYOR

SARAY 07.06.2021 - 16:58, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

ÖĞRENCİLER ETWİNNİNG PROJESİ İLE DOĞANIN KALBİNE DOKUNUYOR

Saray Atatürk Ortaokulu’nun ortağı olduğu Türkiye, Fransa, İspanya ve Ukrayna’dan okulların ortaklığında yürütülen “Tell Me MORE About Yourself” isimli eTwinning projesinde, öğrenciler hem çevre konusunda bilinçleniyor hem de iklim değişikliğini durdurmanın yollarını arıyor
2020 yılının Ekim ayında başlayan “Tell Me MORE About Yourself” isimli eTwinning projesi kapsamında, proje teması olan iklim değişikliği konusunda çeşitli bilgilendirmeler ve eğitimler alan Atatürk Ortaokulu7/E sınıfı öğrencileri, iklim sorunlarını bireysel katkılarıyla tespit ederek çözüm önerileri üretti. Projede “sanat, edebiyat, oyun ve teknoloji” başlıklarıyla oluşturulan farklı ülke takımlarında çalışan öğrenciler; işbirlikçi web araçlarını kullanarak resimler yaptı, hikayeler yazdı, e-kitap ve oyunlar hazırladı, kendi web sitelerini tasarladılar. Önerilerini okullarıyla paylaşan öğrenciler, şimdi de yaşadıkları ilçede farkındalığı artırmayı hedefliyor. Bu hedefleri doğrultusunda Saray Belediyesi ile görüşmelere başlayan proje grubu, yerel yönetimlerinin de büyük desteğiyle hemen yaygınlaştırma çalışmalarına başladı. Öncelikle öğrencilere Saray Belediyesi Çevre Mühendisi Şebnem Ürkmez tarafından “Sıfır Atık” konulu bir bilgilendirme semineri verildi. Sunulan öneriler doğrultusunda ilk olarak bir atık yağ toplama kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında 3 litre atık yağ getiren vatandaşlara maske ve deterjan armağan edildi. Buna ek olarak vatandaşları bilinçlendirmek için sokak röportajları ve anket düzenleyen öğrencilere hem el broşürü basımı hem de kamera-montaj desteği sağlandı. Son olarak da Saray Belediyesi tarafından uygun görülen bir alanda proje ortakları adına bir ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Projeleri hakkında bilgi veren Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmenleri Tuğçe Dilbaz ve Ebru Karatabanoğlu, proje ile iklim değişikliği ve küresel ısınma ile ilgili farkındalık oluşturmayı, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi, çevre sorunlarına katkıda bulunan günlük davranışları değiştirmeyi, öğrencilerin farklı ülkelerdeki öğrenciler ile iletişim ve işbirliği içinde olma becerilerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.     kaynak. saraygazetesi
Saray Atatürk Ortaokulu’nun ortağı olduğu Türkiye, Fransa, İspanya ve Ukrayna’dan okulların ortaklığında yürütülen “Tell Me MORE About Yourself” isimli eTwinning projesinde, öğrenciler hem çevre konusunda bilinçleniyor hem de iklim değişikliğini durdurmanın yollarını arıyor

2020 yılının Ekim ayında başlayan “Tell Me MORE About Yourself” isimli eTwinning projesi kapsamında, proje teması olan iklim değişikliği konusunda çeşitli bilgilendirmeler ve eğitimler alan Atatürk Ortaokulu7/E sınıfı öğrencileri, iklim sorunlarını bireysel katkılarıyla tespit ederek çözüm önerileri üretti.

Projede “sanat, edebiyat, oyun ve teknoloji” başlıklarıyla oluşturulan farklı ülke takımlarında çalışan öğrenciler; işbirlikçi web araçlarını kullanarak resimler yaptı, hikayeler yazdı, e-kitap ve oyunlar hazırladı, kendi web sitelerini tasarladılar. Önerilerini okullarıyla paylaşan öğrenciler, şimdi de yaşadıkları ilçede farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Bu hedefleri doğrultusunda Saray Belediyesi ile görüşmelere başlayan proje grubu, yerel yönetimlerinin de büyük desteğiyle hemen yaygınlaştırma çalışmalarına başladı. Öncelikle öğrencilere Saray Belediyesi Çevre Mühendisi Şebnem Ürkmez tarafından “Sıfır Atık” konulu bir bilgilendirme semineri verildi. Sunulan öneriler doğrultusunda ilk olarak bir atık yağ toplama kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında 3 litre atık yağ getiren vatandaşlara maske ve deterjan armağan edildi. Buna ek olarak vatandaşları bilinçlendirmek için sokak röportajları ve anket düzenleyen öğrencilere hem el broşürü basımı hem de kamera-montaj desteği sağlandı. Son olarak da Saray Belediyesi tarafından uygun görülen bir alanda proje ortakları adına bir ağaç dikme etkinliği düzenlendi.

Projeleri hakkında bilgi veren Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmenleri Tuğçe Dilbaz ve Ebru Karatabanoğlu, proje ile iklim değişikliği ve küresel ısınma ile ilgili farkındalık oluşturmayı, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi, çevre sorunlarına katkıda bulunan günlük davranışları değiştirmeyi, öğrencilerin farklı ülkelerdeki öğrenciler ile iletişim ve işbirliği içinde olma becerilerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

 

 

kaynak. saraygazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.