TİCARET VE SANAYİ ODASINI PHOTOSHOP İLE DOLANDIRMIŞ

GÜNDEM 01.10.2021 - 20:18, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

TİCARET VE SANAYİ ODASINI PHOTOSHOP İLE DOLANDIRMIŞ

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda çalışan bir personelin Photoshop ile sahte belge üretip iş insanlarından belge karşılığı para alarak odayı zarara uğrattığı tespit edildi. Olayla ilgili müfettiş isteyen oda, cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulundu. Edinilen bilgiye göre Tekirdağ TSO’da memur olarak çalışan S.H.’nin resmi ve özel kurumlara verilmek üzere odaya gelen iş insanlarına odanın sisteminden değilde kendi bilgisayarımda resmi belgenin aynısını fotoshopla yaparak verdiği ortaya çıktı. Sisteme kayıt yapmadan resmi evrağın sahtesini veren S.H.’nin evrak karşılığı aldığı ücreti de odanın kasası yerine cebine indirdiği iddia edildi. Kurum içi yapılan denetlemelerde odaya evrak için gelen iş insanlarının evrak kayıt defterinde isim ve numaralarının eksik olduğu tespit edildi. Bunun üzerine yapılan detaylı incelemede S.H isimli çalışanın bilgisayarında oda sisteminden ayrı bir klosör oluşturulduğu burada sistemden alınan belgelerinin aynısının photoshop programından yapıldığı belirlendi. Dolandırıcılık iddiaları ile ilgili konuşan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, “Dolandırıcılık olayını duyar duymaz söz konusu şahsı uzaklaştırdık. Hemen TOBB’dan müfettiş istedik. Evrak için gelen iş insanlarına oda sisteminden değil de kendi bilgisayarında kurduğu photoshop programından ürettiği belgeleri verdiğini belirledik. Müfettiş araştırması bitti. Bizde savcılığa suç duyurumuzu hazırlayıp verdik. Odamızı ne kadar zarara uğratttığı yapılan geniş çaplı inceleme sonunda ortaya çıkacak.” Dedi     Kaynak. odakhaber

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda çalışan bir personelin Photoshop ile sahte belge üretip iş insanlarından belge karşılığı para alarak odayı zarara uğrattığı tespit edildi. Olayla ilgili müfettiş isteyen oda, cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre Tekirdağ TSO’da memur olarak çalışan S.H.’nin resmi ve özel kurumlara verilmek üzere odaya gelen iş insanlarına odanın sisteminden değilde kendi bilgisayarımda resmi belgenin aynısını fotoshopla yaparak verdiği ortaya çıktı. Sisteme kayıt yapmadan resmi evrağın sahtesini veren S.H.’nin evrak karşılığı aldığı ücreti de odanın kasası yerine cebine indirdiği iddia edildi.

Kurum içi yapılan denetlemelerde odaya evrak için gelen iş insanlarının evrak kayıt defterinde isim ve numaralarının eksik olduğu tespit edildi. Bunun üzerine yapılan detaylı incelemede S.H isimli çalışanın bilgisayarında oda sisteminden ayrı bir klosör oluşturulduğu burada sistemden alınan belgelerinin aynısının photoshop programından yapıldığı belirlendi.

Dolandırıcılık iddiaları ile ilgili konuşan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, “Dolandırıcılık olayını duyar duymaz söz konusu şahsı uzaklaştırdık. Hemen TOBB’dan müfettiş istedik. Evrak için gelen iş insanlarına oda sisteminden değil de kendi bilgisayarında kurduğu photoshop programından ürettiği belgeleri verdiğini belirledik. Müfettiş araştırması bitti. Bizde savcılığa suç duyurumuzu hazırlayıp verdik. Odamızı ne kadar zarara uğratttığı yapılan geniş çaplı inceleme sonunda ortaya çıkacak.” Dedi

 

 

Kaynak. odakhaber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.