Trakyalı müzisyenden Saros'taki doğa katliamına şarkılı tepki!

KÜLTÜR 26.04.2021 - 16:09, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Trakyalı müzisyenden Saros'taki doğa katliamına şarkılı tepki!

Saros Körfezi'ne yapılması planlanan FSRU limanı projesinde 3 bilirkişi heyetinin raporuna rağmen BOTAŞ Dış Ticaret Şirketi, ısrarla Saros kıyılarını tahrip etmeye ve denizi doldurmaya devam edilmesine tepkiler sürüyor.
Saros Körfezi'ne yapılması planlanan FSRU limanı projesinde 3 bilirkişi heyetinin raporuna rağmen BOTAŞ Dış Ticaret Şirketi, ısrarla Saros kıyılarını tahrip etmeye ve denizi doldurmaya devam ediyor. Üç ayrı bilirkişi heyeti hazırladıkları raporlarla projenin hem ÇED raporunun hem de imar planlarının birçok açıdan hukuksuz olduğunu bilimsel kanıtlarla ortaya koydukları halde BOTAŞ, uyarılara rağmen ısrarla tahribata devam ediyor. Özellikle Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönülleri Dayanışması, Saros Körfezi'ne yapılması planlanan FSRU limanının doğaya vereceği zararın önüne geçmek için mücadelesini sürdürürken, bu mücadeleye bir de şarkılı destek geldi. Trakyalı müzisyen ve aynı zamanda öğretmen olan Mert Ör, Saros Körfezi'nin yok olmasına ve talan edilmesine karşı söz ve müziği kendisine ait 'Saros' isimli şarkı yazarak farkındalık yarattı. Mert Ör'ün şarkı sözleri şöyle: Kimsede yoktur huyu Her gün bambaşka suyu  Dokunmayın durun Sen de sev sen de koru Sağı solu yok ki bunun  Hepimizin ortak yolu  Doğar,yaşar,ölür insanoğlu Doğa.. Dokunmayın ona  Dokunmayın Sarosuma Ege'nin bebeğine Sarosun denizine  Denizin mavisine  Kara eller sürme Doyamadı nefsin bak değişti mevsimler bile  Doyamadı gözün bak döndük çöle göz göre göre. Mert Ör kimdir? 1993 yılında Edirne’de dünyaya gelen Trakyalı sanatçı Mert Ör Trakya Üniversitesi okul öncesi öğretmenliği mezunu. Özel eğitim merkezinde özel çocuklara özel eğitim öğretmenliği yapan sanatçı şimdiye kadar 4 single'ı çıktı. Çeşitli müzik türlerini trakya şivesiyle harmanlayan Mert Ör sözleri ve bestesi kendisine ait olan reggae tarzındaki ‘Agam’ şarkısıyla tanındı ve eğlenceli klibiyle sosyal medyada ses getirdi. İşte, Mert Ör'ün Saros şarkısı;    
Saros Körfezi'ne yapılması planlanan FSRU limanı projesinde 3 bilirkişi heyetinin raporuna rağmen BOTAŞ Dış Ticaret Şirketi, ısrarla Saros kıyılarını tahrip etmeye ve denizi doldurmaya devam edilmesine tepkiler sürüyor.

Saros Körfezi'ne yapılması planlanan FSRU limanı projesinde 3 bilirkişi heyetinin raporuna rağmen BOTAŞ Dış Ticaret Şirketi, ısrarla Saros kıyılarını tahrip etmeye ve denizi doldurmaya devam ediyor.

Üç ayrı bilirkişi heyeti hazırladıkları raporlarla projenin hem ÇED raporunun hem de imar planlarının birçok açıdan hukuksuz olduğunu bilimsel kanıtlarla ortaya koydukları halde BOTAŞ, uyarılara rağmen ısrarla tahribata devam ediyor.

Özellikle Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönülleri Dayanışması, Saros Körfezi'ne yapılması planlanan FSRU limanının doğaya vereceği zararın önüne geçmek için mücadelesini sürdürürken, bu mücadeleye bir de şarkılı destek geldi.

Trakyalı müzisyen ve aynı zamanda öğretmen olan Mert Ör, Saros Körfezi'nin yok olmasına ve talan edilmesine karşı söz ve müziği kendisine ait 'Saros' isimli şarkı yazarak farkındalık yarattı.

Mert Ör'ün şarkı sözleri şöyle:

Kimsede yoktur huyu
Her gün bambaşka suyu 
Dokunmayın durun
Sen de sev sen de koru

Sağı solu yok ki bunun 
Hepimizin ortak yolu 
Doğar,yaşar,ölür insanoğlu

Doğa.. Dokunmayın ona 
Dokunmayın Sarosuma

Ege'nin bebeğine
Sarosun denizine 
Denizin mavisine 
Kara eller sürme

Doyamadı nefsin bak değişti mevsimler bile 
Doyamadı gözün bak döndük çöle göz göre göre.

Mert Ör kimdir?

1993 yılında Edirne’de dünyaya gelen Trakyalı sanatçı Mert Ör Trakya Üniversitesi okul öncesi öğretmenliği mezunu. Özel eğitim merkezinde özel çocuklara özel eğitim öğretmenliği yapan sanatçı şimdiye kadar 4 single'ı çıktı. Çeşitli müzik türlerini trakya şivesiyle harmanlayan Mert Ör sözleri ve bestesi kendisine ait olan reggae tarzındaki ‘Agam’ şarkısıyla tanındı ve eğlenceli klibiyle sosyal medyada ses getirdi.

İşte, Mert Ör'ün Saros şarkısı;

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.