TÜRK MACAR DOSTLUĞUNDA TARİH YENİDEN CANLANIYOR

BÜYÜKŞEHİR 22.04.2021 - 18:52, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

TÜRK MACAR DOSTLUĞUNDA TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Düzenlediği sosyal ve kültürel etkinlikler, hayata geçirdiği projeler ile Türk Macar dostluğunun geliştirilmesine önemli katkılar yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Macar bağımsızlık hareketinin önderi II. Rakoczi Ferenc'in Tekirdağ'a ayak basışının 301. Yılı dolayısıyla "Erdel'den Tekirdağ'a Rakoczi'nin izinde sanal tur" adlı projeyi hayata geçirerek, iki ülke arasındaki dostluk köprülerine bir yenisini ekledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilerek, 2. Ferenc Rakoczi'nin Tekirdağ'a ayak bastığı tarih olan 21 Nisan'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Youtube kanalında yayınlanan `Erdel'den Tekirdağ'a Rakoczi'nin izinde sanal tur' adlı projede; ortak bir tarihi paylaştığımız, kardeş ulus macarların ulusal egemenlik mücadelesi hakkında bilgiler verildiği, Erdel'den Tekirdağ'a uzanan bir tarih gezisi yer alıyor.    BAŞKAN ALBAYRAK: "ERDEL'DEN TEKİRDAĞ'A RAKOCZİ'İN İZİNDE SANAL TUR PROJEMİZ, İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUĞUN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN OLUŞTURULAN ZİNCİRİN YENİ BİR HALKASIDIR" Türk-Macar dostluğu sürecinde Tekirdağ'ın önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Macar bağımsızlık hareketinin lideri olan 2. Ferenc Rakoczi, uzun yıllar Tekirdağ'da yaşamış, Tekirdağ halkı da kendisini bağrına basmıştır. Macar halkının deyimiyle, bağrından bir Atatürk çıkarma şansına haiz olamamış bir halkın mücadelesi bizim için halen kıymetli bir hatıra olarak tarih sayfalarında yerini korur. Bağımsızlık mücadelesini kaybetmiş bir öndere kucak açan kardeş ulus olarak bizler her zaman sahip olduğumuz mirasın değerini hatırlamalıyız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de,  bugün izleri hafızamızda hala taze olan, ortak bir tarihi paylaştığımız Macar halkı ile bağlarımızı ve işbirliğimizi daha da güçlendirmek için bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. `Erdel'den Tekirdağ'a Rakoczi'nin izinde sanal tur' projemiz de, iki kardeş ülke arasındaki dostluğun gelişmesi için oluşturulan zincirin bir halkasıdır. Projenin oluşturulmasında emeği geçen Macaristan Fahri Konsolosumuz Erdoğan Erken'e, Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Sedat Kaplan'a, Rakoczi Müzesi Müdürü Ali Kabul'e, sanal tura anlatımıyla hayat veren Mustafa Eren'e ve Kültür ve Sosyal İşler Dairemize teşekkür ediyorum" dedi. SANAL TUR ETKİNLİKLERİ, TEKİRDAĞ TARİHİNDE İZ BIRAKMIŞ KİŞİLER İLE DEVAM EDECEK Pandemi dönemine uygun, insanların evlerinden takip edebileceği sanal tur projeleri, Tekirdağ tarihinde iz bırakmış şahsiyetler ile devam edecek. Namık Kemal, Hüseyin Pehlivan, Yahya Kemal başta olmak üzere Tekirdağ'ın tarihinde önemli yere sahip şahsiyetler ile ilgili sanal tur projeleri de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilerleyen dönemde vatandaşlarla buluşturulacak.

Düzenlediği sosyal ve kültürel etkinlikler, hayata geçirdiği projeler ile Türk Macar dostluğunun geliştirilmesine önemli katkılar yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Macar bağımsızlık hareketinin önderi II. Rakoczi Ferenc'in Tekirdağ'a ayak basışının 301. Yılı dolayısıyla "Erdel'den Tekirdağ'a Rakoczi'nin izinde sanal tur" adlı projeyi hayata geçirerek, iki ülke arasındaki dostluk köprülerine bir yenisini ekledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilerek, 2. Ferenc Rakoczi'nin Tekirdağ'a ayak bastığı tarih olan 21 Nisan'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Youtube kanalında yayınlanan `Erdel'den Tekirdağ'a Rakoczi'nin izinde sanal tur' adlı projede; ortak bir tarihi paylaştığımız, kardeş ulus macarların ulusal egemenlik mücadelesi hakkında bilgiler verildiği, Erdel'den Tekirdağ'a uzanan bir tarih gezisi yer alıyor.   

BAŞKAN ALBAYRAK: "ERDEL'DEN TEKİRDAĞ'A RAKOCZİ'İN İZİNDE SANAL TUR PROJEMİZ, İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUĞUN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN OLUŞTURULAN ZİNCİRİN YENİ BİR HALKASIDIR"

Türk-Macar dostluğu sürecinde Tekirdağ'ın önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Macar bağımsızlık hareketinin lideri olan 2. Ferenc Rakoczi, uzun yıllar Tekirdağ'da yaşamış, Tekirdağ halkı da kendisini bağrına basmıştır. Macar halkının deyimiyle, bağrından bir Atatürk çıkarma şansına haiz olamamış bir halkın mücadelesi bizim için halen kıymetli bir hatıra olarak tarih sayfalarında yerini korur. Bağımsızlık mücadelesini kaybetmiş bir öndere kucak açan kardeş ulus olarak bizler her zaman sahip olduğumuz mirasın değerini hatırlamalıyız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de,  bugün izleri hafızamızda hala taze olan, ortak bir tarihi paylaştığımız Macar halkı ile bağlarımızı ve işbirliğimizi daha da güçlendirmek için bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. `Erdel'den Tekirdağ'a Rakoczi'nin izinde sanal tur' projemiz de, iki kardeş ülke arasındaki dostluğun gelişmesi için oluşturulan zincirin bir halkasıdır. Projenin oluşturulmasında emeği geçen Macaristan Fahri Konsolosumuz Erdoğan Erken'e, Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Sedat Kaplan'a, Rakoczi Müzesi Müdürü Ali Kabul'e, sanal tura anlatımıyla hayat veren Mustafa Eren'e ve Kültür ve Sosyal İşler Dairemize teşekkür ediyorum" dedi.

SANAL TUR ETKİNLİKLERİ, TEKİRDAĞ TARİHİNDE İZ BIRAKMIŞ KİŞİLER İLE DEVAM EDECEK

Pandemi dönemine uygun, insanların evlerinden takip edebileceği sanal tur projeleri, Tekirdağ tarihinde iz bırakmış şahsiyetler ile devam edecek. Namık Kemal, Hüseyin Pehlivan, Yahya Kemal başta olmak üzere Tekirdağ'ın tarihinde önemli yere sahip şahsiyetler ile ilgili sanal tur projeleri de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilerleyen dönemde vatandaşlarla buluşturulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.