VATAN VE ÖZGÜRLÜK

SİYASET 12.11.2021 - 20:17, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

VATAN VE ÖZGÜRLÜK

VATAN VE ÖZGÜRLÜK Osmanlı Devleti’nin Balkanlar’da toprak yitirmesi sonucu Türk Milleti, büyük bedeller ödemiştir. İşgallere direnen kahraman Türk Milleti, Trakya’da omuz omuza, tüm varlığı ile savaşarak;  özgürlüğüne kavuşmuştur. Trakya'nın bağımsızlık savaşını yöneten Trakya ve Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin kurduğu çeteler, Büyük Zafer’e kadar faaliyetlerine devam etmiştir.  Yurtsever Tekirdağlı şairimiz Namık Kemal’in “İnsan vatanı sever, çünkü hürriyeti, rahatı, hakkı vatan sayesinde kaimdir.”  Tekirdağ ilimiz adım adım düşman işgalinden kurtarılmıştır. 13 Kasım’da Süleymanpaşa ve Tekirdağ’ın tamamı, 14 Kasım’da Hayrabolu ve Malkara, 17 Kasım’da Şarköy düşman çizmelerinden kurtarılarak, özgürlüğünü kazanmıştır. Trakya Milli Mücadelesinde emeği geçenleri, ebediyete intikal eden tüm kahraman şehitlerimizi, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun. Dr. İlhami Özcan AYGUN CHP Tekirdağ Milletvekili

VATAN VE ÖZGÜRLÜK

Osmanlı Devleti’nin Balkanlar’da toprak yitirmesi sonucu Türk Milleti, büyük bedeller ödemiştir. İşgallere direnen kahraman Türk Milleti, Trakya’da omuz omuza, tüm varlığı ile savaşarak;  özgürlüğüne kavuşmuştur.
Trakya'nın bağımsızlık savaşını yöneten Trakya ve Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin kurduğu çeteler, Büyük Zafer’e kadar faaliyetlerine devam etmiştir. 
Yurtsever Tekirdağlı şairimiz Namık Kemal’in “İnsan vatanı sever, çünkü hürriyeti, rahatı, hakkı vatan sayesinde kaimdir.” 
Tekirdağ ilimiz adım adım düşman işgalinden kurtarılmıştır. 13 Kasım’da Süleymanpaşa ve Tekirdağ’ın tamamı, 14 Kasım’da Hayrabolu ve Malkara, 17 Kasım’da Şarköy düşman çizmelerinden kurtarılarak, özgürlüğünü kazanmıştır.
Trakya Milli Mücadelesinde emeği geçenleri, ebediyete intikal eden tüm kahraman şehitlerimizi, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun.

Dr. İlhami Özcan AYGUN
CHP Tekirdağ Milletvekili

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.