BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

BÜYÜKŞEHİR 08.03.2021 - 15:23, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi. 8 Mart 1857 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde bir grev esnasında çıkan yangında yaşamını yitiren 128 kadın anısına kabul edilen Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 1921 yılından beri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır. İstiklal mücadelemizin kazanılmasında ve Cumhuriyet'imizin kalkınmasında çok önemli bir yeri olan kadınlarımız, sevgi, saygı ve vefanın en büyüğünü hak etmektedirler. Kadınlarımıza eşit yurttaşlık temelinde pek çok önemli hakkı kazandıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir" diyerek kadının toplum içindeki önemini vurgulamıştır. Her ne kadar Türk kadını seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere önemli hak ve hürriyetlere pek çok dünya ülkesinden önce kavuşmuş olsa da bu alanda atılmış olan adımlar yetersizdir. Ülkemizin daha da gelişmesi ve kalkınması için kadınlarımızın her alanda daha etkin olabilmelerinin önü açılmalıdır. Demokratik temsilde, çalışma hayatı ve istihdamda eşit, adil ve hakkaniyetli koşullarda kadınlarımıza daha fazla imkân sağlanmalıdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak adalet ve eşitliği temel alan bir anlayışla, her şeyin en iyisine layık olan kadınlarımız için çalışmaya ve emekçi kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Sevgi, emek ve özveriyle dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren ve hayatın her alanında var olan özgür ve güçlü kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutluyorum. Kadir ALBAYRAK Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Tekirdağ Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi.

8 Mart 1857 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde bir grev esnasında çıkan yangında yaşamını yitiren 128 kadın anısına kabul edilen Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 1921 yılından beri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır.

İstiklal mücadelemizin kazanılmasında ve Cumhuriyet'imizin kalkınmasında çok önemli bir yeri olan kadınlarımız, sevgi, saygı ve vefanın en büyüğünü hak etmektedirler.

Kadınlarımıza eşit yurttaşlık temelinde pek çok önemli hakkı kazandıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir" diyerek kadının toplum içindeki önemini vurgulamıştır.

Her ne kadar Türk kadını seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere önemli hak ve hürriyetlere pek çok dünya ülkesinden önce kavuşmuş olsa da bu alanda atılmış olan adımlar yetersizdir. Ülkemizin daha da gelişmesi ve kalkınması için kadınlarımızın her alanda daha etkin olabilmelerinin önü açılmalıdır. Demokratik temsilde, çalışma hayatı ve istihdamda eşit, adil ve hakkaniyetli koşullarda kadınlarımıza daha fazla imkân sağlanmalıdır.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak adalet ve eşitliği temel alan bir anlayışla, her şeyin en iyisine layık olan kadınlarımız için çalışmaya ve emekçi kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.

Sevgi, emek ve özveriyle dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren ve hayatın her alanında var olan özgür ve güçlü kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.