Vali Aziz Yıldırım'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

GÜNDEM 08.03.2021 - 19:59, Güncelleme: 30.03.2022 - 17:14
 

Vali Aziz Yıldırım'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Dünya Kadınlar Günü'nü tüm dünyada, kadınların eşitlik, refah ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.   Kadınların aile içinde “anne” olmakla başlayan fedakarlık, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları toplumu olumlu yönde etkileyen en önemli gücü oluşturur. Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli “anne” vasfıyla kadınlar tarafından icra ediliyor. Bu liyakati ve değeriyle kadınlar her zaman baş tacı edilmeyi hak ediyorlar.   Milletlerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir ölçütü de kadına verilen değer ve gösterilen saygıdır. Hayatımızın her alanında sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı ve üretkenliği ile var olan yetiştirdiği evlatlar ve ürettiği değerler ile geleceğimizi şekillendiren kadınlarımız, medeni toplum olmanın en önemli göstergesidir.   Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “ Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan ihtimal yoktur."  diyerek Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, iş dünyasında, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır.    Bu vesileyle fedakârlığın ve özverinin timsali olan tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.
Dünya Kadınlar Günü'nü tüm dünyada, kadınların eşitlik, refah ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.
 
Kadınların aile içinde “anne” olmakla başlayan fedakarlık, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları toplumu olumlu yönde etkileyen en önemli gücü oluşturur. Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli “anne” vasfıyla kadınlar tarafından icra ediliyor. Bu liyakati ve değeriyle kadınlar her zaman baş tacı edilmeyi hak ediyorlar.
 
Milletlerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir ölçütü de kadına verilen değer ve gösterilen saygıdır. Hayatımızın her alanında sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı ve üretkenliği ile var olan yetiştirdiği evlatlar ve ürettiği değerler ile geleceğimizi şekillendiren kadınlarımız, medeni toplum olmanın en önemli göstergesidir.
 
Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “ Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan ihtimal yoktur."  diyerek Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, iş dünyasında, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır. 
 
Bu vesileyle fedakârlığın ve özverinin timsali olan tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.