UÇMAKDERE'DEKİ TARİHİ TAŞ BİNA RESTORE EDİLİYOR

KÜLTÜR 31.03.2022 - 19:52, Güncelleme: 31.03.2022 - 19:55
 

UÇMAKDERE'DEKİ TARİHİ TAŞ BİNA RESTORE EDİLİYOR

UÇMAKDERE'DEKİ TARİHİ TAŞ BİNA RESTORE EDİLİYOR
UÇMAKDERE'DEKİ TARİHİ TAŞ BİNA RESTORE EDİLİYOR Yok olmaya yüz tutmuş kültürel mirasları korumak, korurken özüne sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarabilmek ve yaşatabilmek için hayata geçirilen Miras Atölyesi I-II projeleri kapsamında başarılı restorasyon çalışmalarına imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy’e bağlı Uçmakdere Mahallesi’nde bulunan tarih taş binada restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. BAŞKAN ALBAYRAK: “GÜNÜMÜZE ULAŞAN KÜLTÜR VARLIKLARINI RESTORE EDEREK KENTİMİZE KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ” İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca yürütülmekte olan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Günümüze ulaşan kültür varlıklarını restore ederek kentimize kazandırmaya devam ediyoruz. Turizm vizyonumuz kapsamında kırsal turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Kırsal mahallelerimizde tamamladığımız her bir restorasyon projesi, kırsal turizmimizin yeni bir değeri haline geliyor. Bu anlamda özgün mimari tasarımıyla Uçmakdere’nin en güzel yapılarından biri olan taş binanın restorasyonu da, eşsiz doğal güzelliklere sahip bu şirin mahallemizdeki ziyaret noktalarına bir yenisini ekleyecektir. Kırsal turizm geliştikçe bölgedeki kalkınma ivme kazanacak ve istihdam olanakları gelişecektir. Kültürel miraslarımızı korumak, korurken özüne sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarabilmek ve yaşatabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi. TAŞ BİNA ÖZGÜN MİMARİSİYLE DİKKAT ÇEKİYOR Özgün mimarisiyle dikkat çeken taş binada, cümle kapısından girilen zemin katta hayat, taşlıklar, ambar, depo, kiler, ahır, kazan-aş ocağı veya mutfak, kışlık oda ve üst kata çıkılan merdivenler yer alıyor. Üst katta ise ailenin günlük yaşamını geçirdiği, sofa etrafında sıralanmış odalar bulunuyor. Uçmakdere’deki kültür varlıkları arasında özel bir yeri olan taş bina, aslına uygun bir şekilde restore edildikten sonra bölgenin kırsal turizmine kazandırılmış olacak.
UÇMAKDERE'DEKİ TARİHİ TAŞ BİNA RESTORE EDİLİYOR

UÇMAKDERE'DEKİ TARİHİ TAŞ BİNA RESTORE EDİLİYOR
Yok olmaya yüz tutmuş kültürel mirasları korumak, korurken özüne sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarabilmek ve yaşatabilmek için hayata geçirilen Miras Atölyesi I-II projeleri kapsamında başarılı restorasyon çalışmalarına imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy’e bağlı Uçmakdere Mahallesi’nde bulunan tarih taş binada restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.
BAŞKAN ALBAYRAK: “GÜNÜMÜZE ULAŞAN KÜLTÜR VARLIKLARINI RESTORE EDEREK KENTİMİZE KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca yürütülmekte olan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Günümüze ulaşan kültür varlıklarını restore ederek kentimize kazandırmaya devam ediyoruz. Turizm vizyonumuz kapsamında kırsal turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Kırsal mahallelerimizde tamamladığımız her bir restorasyon projesi, kırsal turizmimizin yeni bir değeri haline geliyor. Bu anlamda özgün mimari tasarımıyla Uçmakdere’nin en güzel yapılarından biri olan taş binanın restorasyonu da, eşsiz doğal güzelliklere sahip bu şirin mahallemizdeki ziyaret noktalarına bir yenisini ekleyecektir. Kırsal turizm geliştikçe bölgedeki kalkınma ivme kazanacak ve istihdam olanakları gelişecektir. Kültürel miraslarımızı korumak, korurken özüne sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarabilmek ve yaşatabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
TAŞ BİNA ÖZGÜN MİMARİSİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
Özgün mimarisiyle dikkat çeken taş binada, cümle kapısından girilen zemin katta hayat, taşlıklar, ambar, depo, kiler, ahır, kazan-aş ocağı veya mutfak, kışlık oda ve üst kata çıkılan merdivenler yer alıyor. Üst katta ise ailenin günlük yaşamını geçirdiği, sofa etrafında sıralanmış odalar bulunuyor. Uçmakdere’deki kültür varlıkları arasında özel bir yeri olan taş bina, aslına uygun bir şekilde restore edildikten sonra bölgenin kırsal turizmine kazandırılmış olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.