PLASTİKTE SINIFTA KALDIK

SİYASET 11.04.2022 - 11:52, Güncelleme: 11.04.2022 - 11:52
 

PLASTİKTE SINIFTA KALDIK

CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN: MARMARA MİKROPLASTİK AÇISINDAN ZİRVEDE. BU YETMEZMİŞ GİBİ AVRUPA’NIN ATIĞINI İTHAL EDİYORUZ
PLASTİKTE SINIFTA KALDIK PLASTİK DÖNÜŞÜMDE AVRUPA’NIN ÇOK GERİSİNDEYİZ TBMM MÜSİLAJ KOMİSYONU, TÜRKİYE’NİN PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜMÜNDE AB ÜLKELERİNİN ÇOK GERİSİNDE OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN: MARMARA MİKROPLASTİK AÇISINDAN ZİRVEDE. BU YETMEZMİŞ GİBİ AVRUPA’NIN ATIĞINI İTHAL EDİYORUZ Türkiye, plastik dönüşümünde Avrupa’nın çok gerisinde. TBMM Müsilajı Araştırma Komisyonu Raporu, plastik gerçeğini ortaya koydu. Sadece Marmara Bölgesi’nde 2020 yılında 35 milyon 636 bin 866 kilo plastik belediye atığı olduğunu kaydeden Aygun, “Bu da yetmezmiş gibi Avrupa’nın plastik atığını para karşılığı ithal ediyoruz. O zaman niye poşeti paralı hale getirdiniz? AB geri dönüşümde yüzde 65 seviyesine çıkmayı planlıyor. Peki biz atık ithali ile neyi hedefliyoruz? Türkiye atığının yüzde 36’sı Marmara Bölgesi’nde, ama hala iklim değişikliğini de hesaba katan bütüncül bir atık yönetimi yok” diye konuştu. ATIKTA MARMARA BİRİNCİ SIRADA! Aygun, TÜİK 2018 verilerine göre Türkiye’de belediye atık miktarının yılda 32,2 milyon ton olduğunu vurgulayarak, “Bu atıkların yüzde 55,5’ini biyoatıklar, yüzde 5,9’unu plastik atıklar,  yüzde 8,1’ini kâğıt-karton atıkları, yüzde 3,4’ünü cam, yüzde 1,4’ünü metal atıklar, kalan kısmı ise diğer atıklar oluşturuyor. Büyük kısmı geri kazanılarak, hammadde olabilecek ürünlerden oluşmaktadır. Ama bu konuda AB ülkelerinin çok gerisindeyiz” dedi.
CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN: MARMARA MİKROPLASTİK AÇISINDAN ZİRVEDE. BU YETMEZMİŞ GİBİ AVRUPA’NIN ATIĞINI İTHAL EDİYORUZ

PLASTİKTE SINIFTA KALDIK

PLASTİK DÖNÜŞÜMDE AVRUPA’NIN ÇOK GERİSİNDEYİZ

TBMM MÜSİLAJ KOMİSYONU, TÜRKİYE’NİN PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜMÜNDE AB ÜLKELERİNİN ÇOK GERİSİNDE OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU

CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN: MARMARA MİKROPLASTİK AÇISINDAN ZİRVEDE. BU YETMEZMİŞ GİBİ AVRUPA’NIN ATIĞINI İTHAL EDİYORUZ

Türkiye, plastik dönüşümünde Avrupa’nın çok gerisinde. TBMM Müsilajı Araştırma Komisyonu Raporu, plastik gerçeğini ortaya koydu. Sadece Marmara Bölgesi’nde 2020 yılında 35 milyon 636 bin 866 kilo plastik belediye atığı olduğunu kaydeden Aygun, “Bu da yetmezmiş gibi Avrupa’nın plastik atığını para karşılığı ithal ediyoruz. O zaman niye poşeti paralı hale getirdiniz? AB geri dönüşümde yüzde 65 seviyesine çıkmayı planlıyor. Peki biz atık ithali ile neyi hedefliyoruz? Türkiye atığının yüzde 36’sı Marmara Bölgesi’nde, ama hala iklim değişikliğini de hesaba katan bütüncül bir atık yönetimi yok” diye konuştu.

ATIKTA MARMARA BİRİNCİ SIRADA!

Aygun, TÜİK 2018 verilerine göre Türkiye’de belediye atık miktarının yılda 32,2 milyon ton olduğunu vurgulayarak, “Bu atıkların yüzde 55,5’ini biyoatıklar, yüzde 5,9’unu plastik atıklar,  yüzde 8,1’ini kâğıt-karton atıkları, yüzde 3,4’ünü cam, yüzde 1,4’ünü metal atıklar, kalan kısmı ise diğer atıklar oluşturuyor. Büyük kısmı geri kazanılarak, hammadde olabilecek ürünlerden oluşmaktadır. Ama bu konuda AB ülkelerinin çok gerisindeyiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdaginsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.